Christelijke priester tot VN: Stop heksenjacht op Israël

Terwijl vorige maand islamitische leiders uit het Midden-Oosten naar het VN hoofdkwartier in New York waren gekomen om Israël te bekritiseren, sprak een plaatselijke christelijke geestelijke een ander VN-forum toe, de Mensenrechtencommissie in Genève – om de zaken recht te zetten betreffende de vrijheid voor minderheden in de Joodse Staat.

‘Elke vijf minuten wordt een christen gedood in het Midden-Oosten vanwege zijn geloof’, zei Vader Naddaf voor een gehoor, waarvan de meesten weinig belangstelling toonden.

De Mensenrechtencommissie van de VN heeft er een gewoonte van gemaakt om onevenredig veel aandacht te geven aan alle beweringen van wangedrag door Israël, dit alles ten behoeve van zijn favoriete project, de Palestijnse nationalistische zaak.

Maar Vader Naddaf, die was uitgenodigd om te spreken door de organisatie ‘The Face of Israel’, liet zich niet afschrikken, en verklaarde stoutmoedig dat ‘Israël de enige plaats is in het Midden-Oosten waar christenen veilig zijn.’

De geestelijke uit Nazareth drong er voorts op aan dat ‘leiders van volken, strevers naar vrede, stoppen met jullie heksenjacht naar het enige vrije land in de regio.’

Vader Naddaf wees op de hypocrisie van mensen die beweren dat ze de zwakken en verdrevenen beschermen, en zich dan omdraaien en Israël belasteren.
‘Het is tijd dat de wereld wakker wordt voor het feit, dat degenen die de Joodse Staat willen vernietigen, daarmee het doodvonnis van de laatste vrije christenen in het Heilige Land ondertekenen,’ zei hij, en herinnerde de aanwezigen eraan, dat christenen en andere minderheden in het Midden-Oosten vandaag leven onder een islamitische vervolging, die ongekend is in de moderne tijd.

Vader Naddaf is de geestelijke leider van een groeiende beweging in Israël, die jonge christenen stimuleert om vrijwillig dienst te nemen in het Israëlische leger als een eerste stap naar volledige integratie in de Israëlische samenleving.

Het Israëlische Christian Recruitment Forum ziet nationale dienst als een plicht voor allen die de rechten van burgers opeisen, en is zich steeds meer bewust van de sterke historische en geestelijke banden tussen de autochtone christelijke bevolking van de regio en het Joodse volk.

Ryan Jones.