Hamas graaft door aan zijn aanvalstunnels

De krant van Hamas, Al-Risalah, meldde dat Hamas nog steeds tunnels richting Israël graaft. De verslaggever van de krant schreef dat hij zelf een dergelijke terreurtunnel heeft bezocht. Deze zou bedoeld zijn voor een aanval op Israël, die slechts een kwestie van tijd lijkt te zijn.

Archieffoto.Archieffoto.

De genoemde tunnel werd door het Israëlische leger tijdens het laatste conflict vernietigd, maar Hamas zou hem een aantal meters onder de grond weer opbouwen. Daarmee wordt het ‘succes’ dat Israël meent te hebben behaald toen het de terreurtunnels vernietigde, weer tenietgedaan.

Dit bericht, en een soortgelijk ongeveer een maand geleden, schijnt de internationale gemeenschap, met de EU de VS voorop, er echter niet van te weerhouden 5,4 miljard dollar voor de wederopbouw van de Gazastrook toe te zeggen. Dat daardoor weer constructies voor terreuraanvallen op Israël worden opgebouwd, wordt op de koop toe genomen. Afgelopen dinsdag begon Israël als ‘humanitaire geste’ weer bouwmaterialen naar Gaza te transporteren. Daaronder 600 ton cement en 10 vrachtwagens met staal.

De steun van het westen voor de terreur tegen Israël is moeilijk te begrijpen, maar Israëls bereidheid daaraan mee te doen is wellicht nog onbegrijpelijker.

NAI.