Bezoekers geschokt door ontheiliging begraafplaats

Een groep bezoekende Amerikanen was deze week geschokt toen ze de omvang zagen van de bijna dagelijks aangerichte vernielingen en ontheiliging op de grote Joodse begraafplaats, gelegen op de westelijke hellingen van de Olijfberg in Jeruzalem.

Een delegatie van Americans For a Safe Israel (AFSI) waren met het Jeruzalemse raadslid Aryeh King naar de begraafplaats gekomen, als onderdeel van hun rondleiding door de hoofdstad. Daar zagen de Amerikanen persoonlijk de wijdverspreide vernietiging van Joodse graven op misschien wel de meest prominente Joodse begraafplaats op aarde.

Wat erger is, vertelde King de groep, is dat de politie de daders van deze voortdurende misdaad bijna nooit aanpakt, uit vrees hierdoor meer Palestijns-Arabisch geweld uit te lokken. ‘Wat we zagen was verschrikkelijk en schreeuwt om gerechtigheid’, schreef AFSI directeur Helen Freedman na het bezoek, meldde de nieuwssite Arutz Sheva.

De AFSI groep bracht ook een bezoek aan versterkte Joodse kleuterscholen in de wijk Ma’aleh Hazeitim op de Olijfberg. De kleuterscholen werden onlangs aangevallen door jonge Arabieren, die stenen en brandbommen naar de kinderen gooiden.

Israel Today staf.