Drie militairen gewond bij terreuraanval (video)

In de nacht van woensdag op donderdag was er weer een terroristische aanval met een auto. Een vrachtwagen met een Palestijns kenteken reed in de buurt van de nederzetting Gush Etzion in op een groep soldaten.

Beeld van een bewakingscamera.Beeld van een bewakingscamera.

Drie jonge Israëli’s raakten hierdoor gewond, enkelen zwaar. De dader is gevlucht. Het incident vond plaats op autoweg 60, ten zuidwesten van Bethlehem. Het leger richtte wegversperringen op en zoekt met een groot contingent manschappen naar de vrachtauto.

De dader, die naar het zuiden was gevlucht, heeft zich bij de politie gemeld toen de politie hem op het spoor was, en zijn vader en zijn broer had gearresteerd. Hij wordt verhoord.

Aanvallen met auto’s komen steeds vaker voor: in augustus viel in Jeruzalem een Palestijnse bulldozerchauffeur een autobus aan en gooide die om, in oktober werden wachtenden bij een tramhalte in de wijk Ammunition Hill aangereden door een auto, waardoor twee mensen het leven verloren, en woensdag reed ook een door een Palestijn bestuurde auto in op een groep mensen op een oversteekplaats en bij een tramhalte, waarbij een dode en veertien gewonden te betreuren waren.

NAI.