Druzen tot Joden: Er is een bloedverbond tussen ons

De familie van de gedode Druzen politieagent Zidan Seif bracht donderdag een emotioneel bezoek aan de synagoge in Jeruzalem, waar hij vorige week viel bij het verdedigen van Joodse gelovigen tegen twee op hol geslagen Palestijnse terroristen.

Seif was een van de eerste agenten die ter plaatse waren nadat duidelijk werd dat er een ernstige terreuraanval plaatsvond in de Bnei Tora synagoge in de Jeruzalemse wijk Har Nof.

Overlevenden van de aanval vertelden de familie, dat de terroristen bijna ongehinderd inhakten en schoten op de ongewapende gelovigen voordat Seif aankwam. De agent opende het vuur al van buiten de synagoge, waardoor de terroristen hun gruwelijke moordpartij beëindigen en betrokken raakten bij een vuurgevecht, waarbij Seif zijn fatale verwondingen opliep.

Joden uit de wijk, die de Druzen familie ontvingen, zeiden dat zonder de onbaatzuchtige daden van Seif die ochtend veel meer Joodse gelovigen zouden zijn afgeslacht.

Volgens de Israëlische media zei de oom van Seif ‘Onze profeet, de profeet Jethro, bindt ons aan het Joodse volk’. De Druzen van Israël spreken al lang van een oud ‘bloedverbond’ met het Joodse volk. Vanwege deze diepe band is de Druzen gemeenschap, op eigen verzoek, de enige minderheidsgemeenschap in Israël die verplicht is tot militaire dienst naast hun Joodse broeders.

Israel Today staf.