Elite-eenheden helpen Jeruzalem te beveiligen

Na de ontzettende terroristische aanval in Jeruzalem zijn de veiligheidstroepen in de hoofdstad in staat van paraatheid. Soldaten werden naast de openbare gebouwen en bij kruispunten en tram geplaatst. Enkele Arabische wijken zijn afgezet en voorzien van checkpoints.

Premier Netanyahu bezocht de nieuwe meldkamer van Jeruzalem, die met ballonnen boven de stad voor vroegtijdige signalering van rellen zal zorgen. Netanyahu zei bij deze gelegenheid, dat de regering wil doorgaan met het vernietigen van de huizen van terroristen en ‘met harde hand weer rust wil brengen in Jeruzalem’.

Voorts heeft de politie toegestaan dat reservisten van de elite-eenheid Shayetet 13 zich vrijwillig kunnen melden voor de bescherming van de hoofdstad. Daarvoor zullen 23 reservisten-eenheden samen met de politie patrouille-eenheden vormen, die Jeruzalem zullen bewaken.
Maar eerst begint over een paar dagen een week, waarin de reservisten worden getraind in het politiewerk. Alle vrijwilligers geven hun vrije tijd hiervoor, het heeft geen invloed op hun reguliere verplichtingen als reservisten, die moeten toch worden vervuld.

De inzet van elite-eenheden in Jeruzalem zal de burgers een gevoel van veiligheid geven en meer vrijwilligers inspireren om zich in te zetten voor het bewaken van de stad. Reservisten van andere eenheden van het leger hebben al interesse getoond voor de dienst in Jeruzalem.

NAI.