‘Gelovige moslims bedoelen wat ze zeggen’

Europa, en nu ook Amerika, zijn boos op Israël omdat ze geloven dat de Joodse Staat de belangrijkste aanstichter is van de onrust in het Midden-Oosten, en volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de oorzaak van de opkomst van de radicale islam en de Islamitische Staat

Als Israël slechts zou instemmen met de tweestatenoplossing, en als de Joden slechts zouden stoppen met het betreden van de Tempelberg, dan zouden – zo redeneren deze wereldleiders – de Palestijnen hun droom van een terugkeer naar Haifa en Ashkelon opgeven, dan zou het multiculturalisme floreren in Europa, dan zouden mensenrechten worden aanvaard en dan zouden religies vreedzaam naast elkaar bestaan.

Deze hoop is echter ongegrond; het is niets meer dan een luchtkasteel, voortkomend uit een arrogantie die gelooft in de superioriteit van de seculiere westerse waarden, waartoe niet alleen democratie en de rechten van minderheden behoren, maar ook ideeën zoals minachting van religie, in het bijzonder het christelijk geloof.

Men zou denken, dat de opkomst van de Islamitische Staat de Europeanen en Obama zou hebben overtuigd dat Israël slechts het eerste doelwit is in een campagne die uiteindelijk zal leiden naar ‘Rome’. Het laatste nummer van Dabiq, het magazine van de Islamitische Staat, voor iedereen toegankelijk gemaakt via de Engelse editie, maakt dit doel overduidelijk.

Iedereen die dit bericht serieus neemt, in plaats van blindelings te hopen dat de islamisten tot hun verstand zullen komen, moet begrijpen dat – tenzij er iets wordt gedaan – Europa, dat zijn eigen religie al heeft losgelaten, met hetzelfde lot kan worden geconfronteerd als de Yezidi’s in Irak.

In een artikel getiteld ‘The Revival of Slavery,’ (De herleving van de slavernij) is de Islamitische Staat er daadwerkelijk trots op ‘The Sword Vers,’ (het ‘zwaardvers’, soera 9:5) te kunnen vervullen. Dit gebiedt moslims ‘dood de afgodendienaren waar u hen ook vindt, en vang hen, en beleger hen.’
Vanuit islamitisch oogpunt is het tot slaaf maken van veel Yezidigezinnen een verstandige en prijzenswaardige manier van dienen van Allah. Sterker nog, ze zijn er trots op, vrouwelijke slaven niet te scheiden van hun kinderen. Hoe nobel!

Hetzelfde nummer van Dabiq citeerde ook de toespraak van september van Islamitische Staat woordvoerder Mohammad al-Adnani, die de ‘kruisvaarders’ (Amerika en Europa) als volgt onverschrokken waarschuwde: ‘Wij zullen uw Rome veroveren, uw kruisen breken, en jullie vrouwen tot slaaf maken (…) dus mobiliseer uw strijdkrachten, o kruisvaarders (…) brul met gedonder, bedreig wie u wilt, smeed plannen, bewapen uw troepen, maakt u gereed, val aan, dood, en vernietig ons. Dit zal u niet baten. u zult worden verslagen (…) want onze Heer (…) heeft onze overwinning en uw nederlaag beloofd.’

Volgens de visie op de wereld van de Islamitische Staat is Israël slechts een Romeinse militaire buitenpost, die moeten worden ingenomen voor de opmars naar Europa. Om deze reden staat Israël helemaal niet centraal in dit magazine, dat helemaal gaat over het voeren van een apocalyptische oorlog tegen Amerika en Europa.

Je zou in feite teleurgesteld kunnen zijn wanneer je ontdekt dat het laatste nummer van Dabiq de Palestijnen of de Gaza-oorlog van deze zomer helemaal niet vermeldt, waarover in de rest van de wereld veel werd geschreven.

Dabiq is tenminste eerlijk genoeg om (direct of indirect) te erkennen dat Israël niet de oorzaak is van het conflict in het Midden-Oosten. Dabiq suggereert ook nergens dat het einde van de Joodse Staat het ultieme doel van de islam is. Europa en Obama kunnen proberen om de islamitische wraakzucht van hen weg te leiden door Israël de schuld te geven voor alles, maar – jammer voor hen – laten de moslimgelovigen zich niet weerhouden door deze PR draai.

Tsvi Sadan