Glick: Godsdienstvrijheid voor ieder op Tempelberg

Een Palestijns-Arabische terrorist heeft vorige week rabbi Yehuda Glick neergeschoten en bijna gedood na zijn lezing in het Menachem Begin Heritage Center in Jeruzalem.

De meeste Israëli’s wisten meteen waarom Glick het doelwit was voor de moordaanslag, maar de lezers in het buitenland zijn misschien niet vertrouwd met de rabbijn en zijn werk.

Waarom willen Israëls ‘vredespartners’ Glick dood? In de ogen van de Palestijnen heeft Glick een flagrante en onvergeeflijke misdaad begaan door te pleiten voor het recht van de Joden om te bidden op de Tempelberg in Jeruzalem, de heiligste plaats van het Jodendom.

Als hoofd van Haliba (Het Initiatief voor Joodse Vrijheid op de Tempelberg) en voormalig directeur van het Tempelinstituut streeft Glick al lange tijd naar echte godsdienstvrijheid voor Joden en andere niet-moslims op de Tempelberg .

Hoewel Glick vaak werd afgeschilderd als een rechtse fanaticus, probeert Glick niet om moslims van de Tempelberg te verwijderen, zoals in de volgende video wordt uitgelegd. Hij wil, evenals vele anderen, gewoon dat Joden dezelfde rechten en vrijheid van godsdienst genieten op de heilige plaats.

Israel Today staf