Hersenspoelen Palestijnse kinderen is misbruik

Veel Palestijns-Arabische kinderen van de jongste leeftijden hebben geleerd om Israëlische Joden te haten en een gewelddadige confrontatie met hen te zoeken. Volgens velen mag je dit met kindermishandeling vergelijken.

De Israëlische krant Yediot Achronotbelicht dit hartverscheurende fenomeen in het artikel The children of the Third Intifada, door vier van deze jonge relschoppers uit Jeruzalem te interviewen. Ze bleken zo ziedend van haat, die ze liever de ‘martelaarsdood’ sterven dan te spelen of te studeren, zoals normale kinderen zouden doen.

‘We zijn bereid om te sterven als martelaar, we hebben niets te verliezen,’ zei een kind uit de Jeruzalemse buitenwijk/vluchtelingenkamp Shuafat. ‘Onze hoofden staan helemaal niet naar studeren, we maken altijd plannen, wat we zullen doen tegen de politie.’

Een andere jongen van 13 jaar zei dat hij die dag niet naar school gaat ‘want ik wil onze strijd voortzetten.’ Zijn rechtvaardiging voor het uitvoeren van gewelddadige acties in plaats van studeren? De dood van een Arabische automobilist, die eerder deze maand twee Israëli’s aanreed en doodde, als onderdeel van wat bekend is geworden als de ‘Auto Intifada.’

Jonge Arabieren kregen te horen dat het incident louter een verkeersongeval was – hoewel beelden van bewakingscamera’s lieten zien dat de chauffeur opzettelijk de rails van de sneltram oprijdt- en dat de bestuurder werd vermoord door Israëlische veiligheidstroepen.

En hij is nog niet de jongste relschopper. Een jongen van acht vertelde de krant: ‘als Allah het wil, zullen we slagen in de bevrijding van Palestina en Jeruzalem.’

Twee andere jongens gaven het sentiment onder de kinderen van de overwegend Arabische oostelijke wijken van Jeruzalem duidelijk weer en zeiden, dat ze ’trots’ zijn betrokken te zijn bij het dagelijks geweld, en dat ‘wij allen hier bereid zijn om ons leven op te offeren en te sterven als martelaar.’

Israel Today staf.