Iran voorziet Hezbollah van middel­lange­afstands­raketten

Iran heeft de terreurorganisatie Hezbollah in Libanon honderden raketten geleverd . Deze raketten hebben een bereik van 250 tot 350 km, zodat zij in staat zijn om de stad Dimona in het zuiden van Israël te treffen.

Een Palestijn presenteert in de Gazastrook de foto van Hezbollah leider Hassan Nasrallah. Radicale islamisten in Gaza zoeken contact met de terroristen in Libanon.Een Palestijn presenteert in de Gazastrook de foto van Hezbollah leider Hassan Nasrallah. Radicale islamisten in Gaza zoeken contact met de terroristen in Libanon.

Dat zei de brigade-generaal van de Iraanse Revolutionaire Garde voor Lucht- en Ruimtevaart, Seyed Majid Mousavi, tegen het persagentschap Fars. De generaal zei ook, dat de zogenaamde Fateh raketten met een snelheid tot 4500 kilometer per uur vliegen en een springlading van 500 kg kunnen vervoeren.

‘Onze strategische visie is de passende bewapening van Hezbollah en Hamas met geavanceerde, moderne wapens, zodat de verzetsgroepen het bloeddorstige zionistische regime kunnen neerslaan,’ benadrukte Mousavi. ‘De raketten die Iran onlangs heeft overgedragen aan Hezbollah, stellen de organisatie in staat om elk punt in Israël te bereiken, waaronder de meeste bewaakte faciliteiten van de zionistische bezetters.’

Spion opgepakt in Libanon
Een krant in Saoedi-Arabië meldde, dat Libanese veiligheidstroepen de eigenaar van een vakantieoord in het zuiden van Libanon hebben gearresteerd wegen spionage voor Israël. Hij zou de beveiligingssystemen van Hezbollah en de Libanese regering hebben bespioneerd.

Daarnaast zou de eigenaar van het resort ook verantwoordelijk zijn voor het werven van nieuwe spionnen voor Israël. Hij werd naar verluidt na het verzamelen van belangrijke informatie en een ontmoeting met een Israëlische handelaar in het hotel gearresteerd.

NAI.