Israël legt de Palestijnse auto-­intifada voor aan VN

De Israëlische ambassadeur bij de VN, Ron Prosor, heeft de VN-Veiligheidsraad het bewijs geleverd dat de Palestijnse Autoriteit en de media ophitsen tot terreuraanslagen tegen Israël. ‘Het bloed van Joden wordt vergoten en jullie ondernemen er niets tegen,’ zei Prosor tegen de VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

Op de officiële Facebook-pagina van de Fatach wordt getoond hoe snel je een Jood in Jeruzalem moet aanrijden, om zo de Al-Aqsa moskee te verdedigen. ‘De Palestijnse leiders wrijven in hun handen bij elke nieuwe terreuraanslag en gieten dagelijks nieuwe olie op het vuur’, waarschuwde Prosor, die kritiek leverde op het gedrag van de internationale gemeenschap, die niets doet tegen de Palestijnse ophitsing.

Op Twitter worden de Palestijnen opgeroepen tot de zogenaamde Auto-Intifada. Diverse cartoons maken het heel duidelijk waarom dit belangrijk is en wat het doel erachter is. Op sociale netwerken lopen diverse campagnes namens Fatach, die oproepen tot een nieuwe intifada tegen Israël, en de Palestijnse terroristen prijzen als martelaren. Het Westen ziet deze agitatie niet of wil die niet zien.

NAI.