Israëls buurland Jordanië bidt voor de moordenaars

Woensdag is in het Jordaanse parlement een gebed uitgesproken voor de twee moordenaars van de terreuraanslag in eenJeruzalemse synagoge.

Koning Abdullah met premier Netanyahu.Koning Abdullah met premier Netanyahu.

Het parlementslid Khalil Attieh riep zijn collega’s op, het Fatiha gebed uit te spreken voor ‘de geest van de helden’. Dit gebed is het eerste hoofdstuk van de Koran, dat wordt uitgesproken bij belangrijke gelegenheden.

Attieh noemde ook de moorden ‘een natuurlijke reactie op de misdaden van de bezetting tegen de Al Aqsa Moskee en het Palestijnse volk’. Een andere parlementslid uitte zijn bewondering voor ‘de heroïsche operatie’.

De vreugde in de Arabische landen over de aanval is schaamteloos. Beelden uit Gaza, waarop snoepjes worden uitgedeeld en mensen vol vreugde juichen, is men inmiddels gewend. Maar nu stemt het koninkrijk Jordanië in met het koor van de Israëlhaters, en veel Israëlische commentatoren herinneren aan de Islamitische Staat, die voor de deur van Jordanië staat. Men zal in Israël niet vergeten, wat er gezegd werd in het Jordaanse parlement, wanneer dit vraagt om hulp tegen de islamisten, zo werd gezegd.

NAI.