Moslims proberen kerk Oost­Jeruzalem over te nemen

Een kerk in de wijk Musrara in Oost-Jeruzalem heeft al maanden te kampen met regelmatige aanvallen van lokale Arabische moslims, omdat hij weigert om het pand te verkopen en te verhuizen.

De Living Bread International Church is actief in Jeruzalem, Gaza en Jericho. Hij heeft een 20-jarig huurcontract op de Jeruzalemse locatie, maar kreeg onlangs te horen van een bende Arabische inwoners, dat men het terrein, dat gelegen is nabij de Oude Stad, moet ontruimen.

‘Toen we zeiden dat we het niet zouden verkopen, besloten ze om het met geweld nemen,’ vertelde Karen Dunham, predikant en directrice van de vestiging, aan The Jerusalem Post

Dunham zei, dat de 45 medewerkers van de kerk sindsdien te maken hebben met constante pesterijen, evenals twee Joodse weeskinderen met het syndroom van Down die op het terrein wonen. Medewerkers, waaronder Dunham zelf, zijn aangevallen, eigendommen zijn gestolen, en de aanvallers zijn met tijdelijke bouwwerken op het terrein van de kerk begonnen in een poging om het terrein over te nemen.

Zoals bij zoveel soortgelijke situaties werd Durham gefrustreerd door de terughoudendheid van de politie om de wet volledig en effectief af te dwingen. ‘We (…) namen foto’s [van de aanvallers] tijdens aanvallen en [waren] in staat om ze te identificeren met behulp van Facebook, maar na het indienen van de eerste twee of drie politierapporten realiseerde ik me, dat er niets gebeurde,’ zei ze. ‘Zij [de aanvallers] bleven buiten [de kerk] zitten en treiteren ons.’

De politie in Jeruzalem onderneemt zelden vastberaden acties bij Arabische geweld tegen Joodse inwoners van de stad, en de kans dat hij ingrijpt bij Arabische aanvallen op een overwegend Arabische kerk is nog kleiner. En dit uit vrees om de islamitische relschoppers niet nog bozer te maken. In de afgelopen zes maanden hebben die delen van Jeruzalem in een soort oorlogsgebied veranderd.

Israel Today staf.