Ophitsende preek in Al Aqsa; eerste IS-strijder gepakt

Onder de Israëlische en Palestijnse Arabieren klinkt steeds meer steun voor de Islamitische Staat, maar tot nu toe had niemand gehandeld volgens de ideologie van de jihadistische horde.

Strijders voor de Islamitische Staat.Strijders voor de Islamitische Staat.Dat veranderde zaterdagavond, toen de Israëlische veiligheidstroepen tijdens het uitvoeren van een schoonmaakactie van vermoedelijke terroristen in Judea en Samaria een Palestijnse man arresteerden, die de wapens had opgenomen als lid van IS.

Ophitsende preek
De moslimgeestelijke Ali Abu Achmad hield afgelopen vrijdag een vurige preek in de Al Aqsa moskee, die het zuidelijke deel van de Jeruzalemse Tempelberg in beslag neemt.

Sprekend tot de gelovigen hekelde Abu Achmad de Joden als ‘de verachtelijkste wezens,’ en bad openlijk voor de jihadisten van IS om Amerika en zijn bondgenoten in Syrië en Irak te verslaan.
‘O Allah, vernietig Amerika en zijn coalitie. O Allah, stel ons in staat om hun hoofd af te snijden. O Allah, help onze broeders, de moedjahedien in het land Irak en in Syrië,’ riep Abu Achmad.

Palestijnse en andere moslimleiders beschuldigen Israël van het ontkennen van islamitische rechten op de Tempelberg, maar de openlijk opruiing door Abu Achmad, zonder angst voor repercussies, bewijst duidelijk dat het tegendeel waar is.
Bekijk Abu Achmad’s preek en gebed (Engels ondertiteld):

Israel Today staf, MEMRI.