Palestijnen vieren slachting in Jeruzalemse synagoge

Palestijnse Arabieren in Gaza en elders vierden openlijk het bloedbad van Joodse gelovigen in een synagoge in Jeruzalem, dat dinsdagochtend plaatshad.

De Hamasfunctionaris Mushir al-Masri slaagde er zelfs in, om een groteske politieke cartoon te vinden of te laten maken, (hiernaast afgebeeld) waarin de ‘heroïsche’ aanval in de synagoge wordt geprezen, die hij prompt plaatste op Twitter.

Hamas verwelkomde de aanval als ‘wraak’ voor de dood van een Arabische buschauffeur in Jeruzalem een dag eerder. Na onderzoek bleek het bij de dood van de Egged-chauffeur om zelfmoord door ophanging te gaan. Ondanks dit politie-onderzoek houden veel Palestijnen vol, dat hij door Joodse kolonisten is vermoord.

Hamas’ zusterorganisatie, de Islamitische Jihad, prijst eveneens de operatie in Jeruzalem en noemt die een natuurlijke reactie op de misdaden van de bezetter.’

Krokodillentranen
Van zijn kant heeft Machmoud Abbas, de leider van Fatach en de Palestijnse Autoriteit, in een verklaring de moord op Joodse gelovigen in hun gebedsplaats ernstig veroordeeld.
Maar volgens Israëlische functionarissen vergoot Abbas krokodillentranen. Ze wezen er op, dat de weg voor dergelijke gruweldaden was bereid door de voortdurende anti-Joodse ophitsing door media, die onder gezag staan van Abbas’ eigen Palestijnse Autoriteit. Ook noemde een adviseur van Abbas de moorden een ‘heldhaftige operatie‘.

‘Dit is het directe gevolg van de ophitsing, geleid door Hamas en Abu Mazen [Abbas], ophitsing die de internationale gemeenschap onverantwoordelijk negeert’, aldus een verklaring van premier Benjamin Netanyahu.

Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman voegde hieraan toe: ‘Het is de plicht van de internationale gemeenschap om Abbas’ antisemitische opmerkingen, die leiden tot moordpartijen zoals welke vanmorgen hebben plaatsgevonden, te veroordelen.’

Inderdaad heeft net vorige week de Palestijnse Autoriteit TV, die direct wordt bestuurd door het regime van Abbas, een documentaireuitgezonden over de geschiedenis van de Fatach-beweging van de Palestijnse leider. Hierin werden de Joden voorgesteld als een buitenlandse besmetting, die dit land in werden gebracht door de Europese mogendheden die moe waren geworden van hun problematische Joodse bevolking.

‘Gebaar van goede wil’
Er is bekend geworden, dat de daders van de aanval in de synagoge familieleden waren van één van de 1027 terroristen, die Israël in 2011 vrijliet in ruil voor de vrijlating van de ontvoerde Israëlische soldaat Gilad Shalit.

Deze bekendmaking versterkt weer de discussie over de ‘gebaren van goede wil’. Het vrijlaten van gevangen terroristen draagt absoluut niets bij aan het verzachten van de Palestijnse visie op Israël of het bevorderen van vrede.

Ryan Jones.