Palestijnse televisie noemt aanslagplegers ‘slachtoffers’

De Palestijnse televisie heeft de twee terroristen, die vorige week vijf mensen doodden in een Jeruzalemse synagoge, voorgesteld als slachtoffers van de Israëlische agressie tegen het Palestijnse volk.

De terroristen die opzettelijk voetgangers aanreden in Jeruzalem werden in het tv-nieuws ‘martelaren’ genoemd. De Israëlische politie had de Arabieren gedood na verkeersongevallen, werd gezegd.

In een uitzending op 18 november – op dezelfde dag als de rabbijnen Moshe Twersky, Aryeh Kupinsky, Kalman Levine, Avraham Shmuel Goldberg en de politieman Zidan Saif Har Nof werden gedood in de woonwijk Har Nof – verdraaide de Palestijnse televisie de feiten in precies het tegenovergestelde.
In het nieuws zei men, dat Israël onschuldige Palestijnen om het leven had gebracht. ‘Als reactie op het beleid van Benjamin Netanyahu werden twee Palestijnen tot martelaar, omdat ze zich in de kogelregen van de Israëlische politie in West-Jeruzalem plaatsten,’ zei de nieuwslezer in het Arabisch. De uitzending werd opgenomen en vertaald door de organisatie Palestinian Media Watch.

De twee mannen, Uday en Ghassan Abu Jamal, twee neven uit de wijk Jabel Mukaber in Oost-Jeruzalem, waren de synagoge binnengestormd, gewapend met twee pistolen, bijlen en slagersmessen. Ze wilden zo veel mogelijk Joden vermoorden . De slachting duurde enkele minuten totdat de politie arriveerde. De Druzen politieman Zidan Saif was als een van de eersten ter plaatse. Hij kreeg een kogel in het hoofd en overleed in het ziekenhuis. Beide terroristen werden na een vuurgevecht van minder dan tien minuten doodgeschoten door de politie.

De Palestijnse televisie beschreef ook de recente terreuraanvallen met auto’s als verkeersongeval. Ook hier waren de Palestijnse chauffeurs slachtoffers van de Israëli’s; ze zouden na het ongeval zijn doodgeschoten. Dat Hamas de terroristen vierde als helden werd verzwegen.

Op 22 oktober reed Abd Al-Rahman al-Shaludi met zijn auto in op een groep Joden die stonden te wachten bij een tramhalte. Hier werden een drie maanden oude baby en een 22-jarige vrouw gedood. Beelden van een verkeerstoezichtcamera tonen hoe de terrorist gericht op de groep mensen inrijdt. De Palestijnse televisie meldde daarover ook ‘De martelaar werd na een ongeval doodgeschoten.’

Precies zo werd in een andere zaak gehandeld. Ibrahim al-Akari reed op 5 november bij een halte in op een groep voetgangers, doodde twee mensen en verwondde 13 anderen, sommigen ernstig. Ook hij werd naar verluidt ‘na een ongeval neergeschoten door de politie.’

De Palestijnse televisie zendt uit onder toezicht van de Palestijnse Autoriteit. De zender ontvangt subsidies van de internationale gemeenschap. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu geeft de Palestijnse president Machmoud Abbas zelf de schuld van de terreuraanslagen. Zijn media wakkeren haat tegen Joden aan. De Verenigde Naties, Europa en de VS blijven daarover zwijgen.

NAI, Palestinian Media Watch.