Aanval met zuur op Joods gezin nabij Jeruzalem

Een Joods gezin van vijf personen is vandaag gewond geraakt, toen een Palestijn zuur in hun auto gooide. De vermoedelijke terrorist is neergeschoten door een voorbijganger en raakte ernstig gewond.

Verpleegkundigen verzorgen het gewonde Joodse gezin. Foto: Magen David Adom.Verpleegkundigen verzorgen het gewonde Joodse gezin. Foto: Magen David Adom.

De aanval vond plaats in de buurt van een controlepost tussen de nederzetting Beitar Illit en het Arabische dorp Husan, ten zuiden van Bethlehem. Volgens de eerste informatie van de ambulancedienst liepen de slachtoffers slechts lichte brandwonden op.

Volgens de politie stond de Palestijn als lifter aan de kant van de weg. Toen de auto van het gezin stopte, spoot hij door een open raam zuur in de auto. De 40-jarige huisvader werd in het gezicht getroffen. Zijn vrouw in de passagiersstoel en drie meisjes van acht tot tien jaar kregen spetters van de bijtende vloeistof.

De dader wilde vluchten en hield daarbij dreigend een schroevendraaier in zijn hand. Een gewapende burger stelde hem buiten gevecht met een schot in zijn been. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

In de afgelopen vier weken zijn elf mensen gedood als gevolg van aanslagen door Palestijnse terroristen, de meesten in Jeruzalem.

Tommy Müller.