Hamas schiet raket af en behoort dus op terreurlijst

Voor de derde keer sinds het einde van de Gaza-oorlog deze zomer hebben Hamas-strijders vanuit de kustenclave een raket afgeschoten op zuidelijk Israël.

Archieffoto.Archieffoto.

De zelfgebouwde Kassamraket kwam neer aan de rand van een Israëlisch dorp, waar hij geen schade aanrichtte en niemand verwondde.

Maandenlang heeft Hamas het geld en middelen voor de wederopbouw van de Gazastrook gebruikt om in plaats daarvan zich te bewapenen en voor te bereiden op de komende oorlog tegen Israël.

Eerder deze week marcheerden Hamas-strijders trots door Gaza-stad met grote raketten en drones, een duidelijke boodschap dat de groep van plan is Israël nog harder te treffen dan de volgende keer, zelfs ten koste van de eigen bevolking.

Enkele weken na de oorlog van deze zomer werden Arabische media uitgenodigd voor een bezoek aan terreurtunnel projecten van Hamas, die werden hervat bijna op het moment dat Israëlische troepen zich terugtrokken uit Gaza.

En dat alles terwijl de hoogste rechter van de Europese Unie deze week besloot, dat Hamas (om een procedurele reden) niet langer op de lijst van erkende terroristische organisaties behoort te staan, een uitspraak waarover het hele politieke spectrum van Israël verbolgen is.

Israel Today staf.