Hamas wil na raketaanval spanning weer kalmeren

Blijkbaar is Hamas nog niet volledig hersteld van de oorlog van deze zomer, en is hij bang voor een volgend gewapend conflict met de Joodse Staat. Daarom hebben Hamas-functionarissen dit weekeinde gezegd, dat deze de raketaanval van vrijdagochtend niet heeft uitgevoerd.

Israël heeft op de terreuraanval gereageerd met een gerichte luchtaanval op een cementfabriek in Gaza, die volgens berichten materiaal zou leveren voor het herstel van Hamas’ tunnels naar nabijgelegen Joodse gemeenschappen.

‘Als de vijandelijkheden escaleren, zal Hamas verantwoordelijk worden gesteld’, zei premier Benjamin Netanyahu, die benadrukte dat Israël geen enkele raket tegen zijn burgers zal tolereren.

Palestijnse media meldden, dat Hamas-functionarissen aan Egyptische bemiddelaars hadden verteld dat hun organisatie niet achter de raketaanval zat, en dat degene die verantwoordelijk was zou worden gevonden en gestraft.

Maar Hamas heeft ook maandenlang opgeschept tegen Arabische media uit de hele regio over zijn snelle inspanningen om zijn arsenaal aan te vullen en nieuwe terreurtunnels in het zuiden van Israël te graven, ter voorbereiding van de volgende ronde van gevechten.

Vorige week marcheerden Hamas troepen trots door Gaza-stad met grote raketten en een drone, een duidelijke boodschap dat de groep van plan is de volgende keer Israël nog harder te treffen, zelfs ten koste van de eigen bevolking.

Israel Today staf.