Joods meisje zwaar gewond na aanval met brandbom

Donderdagavond gooiden Palestijnse relschoppers een brandbom in de auto van Avner Shapiro, die met zijn elfjarige dochter naar zijn huis reed in de Jeruzalemse wijk Ma’ale Shomron.

Archieffoto.Archieffoto.

Zowel vader als dochter Ayala raakten gewond door de aanval. Ayala kreeg derdegraads brandwonden op het grootste deel van haar lichaam en moest in coma worden gebracht terwijl dokters koortsachtig werkten om haar leven te redden. Tegen vrijdagmiddag was de toestand van Ayala iets verbeterd, nadat de artsen een luchtweg vrijmaakten door haar ernstig verbrande keel.

Westerse media en zelfs sommige politici hebben in het verleden het gooien van stenen en molotov-cocktails (brandbommen) door de Palestijnen een vorm van ‘vreedzaam protest’ genoemd. Maar deze gebeurtenis – en tientallen andere in de afgelopen jaren – hebben aangetoond dat stenen en brandbommen even gemakkelijk kunnen doden als kogels, vooral wanneer Joodse voertuigen op de snelwegen worden getroffen.

Vrijdagochtend na de islamitische gebedsdienst op de Tempelberg heeft een Palestijnse moslim, die met een mes zwaaide, twee Israëlische politie-agenten in de nek en in de hand gestoken. Beiden raakten licht gewond. De aanvaller slaagde erin te vluchten.

Deze twee incidenten komen bij de talloze aanvallen met stenen en brandbommen en andere gewelddadigheden tegen Joden in en rondom Jeruzalem, waarbij niemand gewond raakt en die daarom meestal niet worden vermeld. Bewoners spreken al van een ‘stille intifada’, een golf van kleinschalig terroristisch geweld waardoor de Joodse inwoners van de stad steeds meer gespannen leven.

Israël Today staf.