Klanten van ‘gemengde’ supermarkt neergestoken

In een supermarkt op het bedrijventerrein Mishor Adumim zijn woensdagmiddag twee Israëli’s met een mes aangevallen en verwond. De dader werd neergeschoten door een bewaker.

Politie-agenten op de plaats van de aanval bij de kassa's van de supermarkt.Politie-agenten op de plaats van de aanval bij de kassa’s van de supermarkt.

De drie gewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen. Daarnaast heeft de politie twee Palestijnen gearresteerd. Zij worden verdacht van het helpen van de aanvaller. De politie beschouwt het incident als een daad van terrorisme.

De aanvaller had Joodse klanten aangevallen, die bij de kassa van de supermarkt in de rij stonden. De twee slachtoffers, mannen ongeveer 50 jaar oud, kregen steekwonden in het bovenlichaam. Zij zijn niet in levensgevaar volgens de eerste berichten van de reddingsdienst. Een van de gewonden is een paramedicus die de aanval zag gebeuren en erheen rende om het eerste slachtoffers te helpen.

De vermoedelijke terrorist werd in zijn been geschoten. Hij werd uitgeschakeld door een bewaker, die geen dienst had, maar levensmiddelen wilde kopen in de winkel van Rami Levy. Deze supermarktketen wordt bezocht door zowel Joden en Arabieren en streeft naar goede relaties tussen beide bevolkingsgroepen.

Het bedrijventerrein Mishor Adumim ligt ten oosten van Jeruzalem op de zogenaamde Westbank.
Twee dagen geleden werd in de Palestijnse gebieden een 60-jarige Jood aangereden door een auto en raakte ernstig gewond. Volgens de politie kan dit ook een terreurdaad zijn geweest.

Tommy Müller