‘Palestijnen geloven niet meer in tweestatenoplossing’

De Israëlische mensenrechtenadvocaat Calev Myers, die veel heeft gedaan om de lokale Messiaans-Joodse gemeenschap te verdedigen, zegt dat de meeste gemiddelde Palestijnen niet meer geloven in of verlangen naar een tweestatenoplossing.

Myers en zijn Jerusalem Institute of Justice werden onlangs uitgenodigd om de resultaten van hun onderzoek te presenteren voor het Franse parlement, het Parijse Instituut voor Politieke Wetenschappen en andere toonaangevende instellingen in Frankrijk.

‘… De overgrote meerderheid van de Palestijnen die in de betwiste gebieden wonen, die geen salaris ontvangen van de Palestijnse Autoriteit, zou er de voorkeur aan geven om burger van Israël te zijn, in plaats van burger van de voorgestelde Staat Palestina,’ schreef Myers in een verslag over zijn reis als belangenbehartiger.

Een centraal onderdeel van Myer’s lange strijd voor fundamentele mensenrechten in dit land richt zich op de Palestijnse Autoriteit, die een historisch ongekende hoeveelheid internationale financiële steun ontvangt, die nooit lijkt door te sijpelen naar de mensen in nood.

‘In de afgelopen twintig jaar ontving de Palestijnse Autoriteit ongeveer 26 miljard dollar van de internationale gemeenschap om de infrastructuur van een toekomstige Staat op te bouwen,’ meldt Myers. ‘Helaas is besloten om deze kostbare middelen te investeren in andere doelen, met name de persoonlijke verrijking van corrupte leiders, evenals militaire bewapening voor de vernietiging van Israël.’

Gezien deze situatie, en de relatief hoge levensstandaard van de Arabische burgers van Israël, stelt Myers dat ‘het Palestijnse volk niet meer gelooft in twee staten voor twee volkeren’, en dat een éénstaatoplossing nu de voorkeur heeft.

Israel Today staf.