Soldaten schieten 20-jarige Palestijnse aanvaller dood

Soldaten van het Israëlische leger hebben dinsdagochtend 20-jarige Palestijn doodgeschoten en een andere gewond. Volgens de officiële informatie gooide de man een zelfgemaakte bom naar de soldaten.

Het Palestijnse persbureau Ma’an meldde, dat het om een jongeman met de naam Machmoud Adman ging, die in zijn hoofd zou zijn getroffen. Het incident deed zich voor in het vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van Jeruzalem.

Tijdens de schermutselingen in Qalandia werden stenen en molotovcocktails naar Israëlische troepen gegooid, meldde het leger. Aan Israëlische kant waren er geen gewonden. De Palestijnen beweerden dat Machmud Adman slechts een omstander was die op het dak van zijn huis stond te kijken.

In Qalandia zijn geregeld incidenten en gewelddadige rellen. In augustus 2013 kwamen er drie Palestijnen om het leven en meer dan een dozijn raakten gewond, toen Israëlische soldaten werden aangevallen en zich verdedigden. Het incident leidde tot internationale verwikkelingen en verslechterde de toen lopende vredesonderhandelingen tussen Israëli’s en Palestijnen.

Op 25 juli 2014 stierven in Qalandia twee Palestijnen, nadat de Israëlische troepen een grote razzia hadden gehouden bij het Qalandia checkpoint (foto) en daarbij waren beschoten. Sindsdien was het relatief rustig gebleven in deze brandhaard.

Bij Israëlische militaire operaties in Judea en Samaria zijn afgelopen nacht zeven Palestijnen gearresteerd, waaronder een Hamas-lid.

NAI.