Tempelberg vrijdag toneel van Hamas-demonstratie

Een grote groep Palestijnse moslims, getooid met groene Hamas hoofdbanden, hield vrijdag een demonstratie op de Tempelberg in Jeruzalem, waar ze opriepen tot een islamitische verovering van de stad.

Hamas-vlaggen werden in overvloed gezien, en veel van de demonstranten beloofden luidkeels trouw aan de beruchtste terroristen van de organisatie.

De gebeurtenis was mogelijk geworden doordat Israël weer het beleid invoerde, dat honderden Palestijnen uit Gaza toestond elke vrijdag de Tempelberg te bezoeken voor de wekelijkse islamitische gebedsdienst.

Nadat Hamas in 2007 de Gazastrook overnam trok Israël de toestemming in voor de wekelijkse bezoeken door islamitische gelovigen. In oktober heeft de overheid onverklaarbaar die beslissing teruggedraaid.

De Tempelberg wordt de laatste tijd steeds meer gebruikt als platform voor oproepen tot de vernietiging van Israël en steun aan radicale jihadistische groepen zoals ISIS.

Een prominente islamitische geestelijke hield eind vorige maand een spontane preek op de Tempelberg, waarin hij opriep tot het ‘afslachten’ van de Joden, ‘de kwaadaardigste wezens die op deze aarde hebben rondgelopen.’ Omar Abu Sara prees ook publiekelijk de Islamitische Staat, of ISIS, suggererend dat deze uiteindelijk zou helpen bij de totale vernietiging van de Joden en hun Staat.

Israel Today sta