Terroriste steekt 19-jarige Israëli bij Gush Etzion

Een vrouwelijke terrorist heeft maandagochtend geprobeerd in te steken op een 19-jarige Israëli. Dat gebeurde bij een bushalte op de Gush Etzion kruising, in de buurt van Jeruzalem,. De man kwam er met lichte verwondingen vanaf en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Israëlische veiligheidstroepen schoten op de aanvalster, waarvan ze vreesden dat die een bomgordel droeg, en verwondden de 22-jarige vrouw ernstig. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht (foto); haar toestand was ‘kritiek maar stabiel’ stond in een verklaring van de ambulancedienst.

De dader is, volgens een verslag van het Palestijnse persbureau Ma’an, Amal Takatka uit een dorp ten zuiden van Bethlehem. Naar verluidt heeft de nu 22-jarige vrouw in 2011 op dezelfde plaats geprobeerd een Israëlische soldaat neer te steken. Haar familie gaf toen aan dat ze geestelijk in de war zou zijn.

Het Gush Etzion knooppunt, gelegen in de zogenaamde Westbank tussen Jeruzalem en Hebron, was al meerdere malen het toneel van bloedige aanslagen. Onlangs heeft een Palestijn daar Israëli’s aangereden en gestoken, waarbij de 26-jarige Dalia Lemkus werd gedood.
De plaats van het misdrijf is zeer dicht bij het busstation, waar de drie Israëlische tieners Eyal Yifrach, Naftalie Fraenkel en Gilad Sha’er waren ontvoerd en later vermoord.

‘Ze hebben weer geprobeerd om ons te doden,’ zo becommentarieerde Davidi Pearl, de voorzitter van de regionale raad van Gush Etzion, de aanval van vandaag. Gelukkig werd het slachtoffer slechts licht gewond.

De politie en het leger zijn op zoek naar een voertuig dat de vrouw op de kruising heeft gebracht.

NAI, Israel Today staf.