‘Vier feest want Jezus de Messias is een Palestijn!’

Zoals een gewoonte is geworden in de dagen voor het Kerstfeest heeft de Palestijnse Autoriteit er vorige week weer een show van gemaakt om Jezus te claimen als één van hen.

Screenshot uit de film 'The Passion of the Christ' uit 2004.Screenshot uit de film ‘The Passion of the Christ’ uit 2004.

Hier zijn enkele van de meer flagrante voorbeelden (De vertalingen zijn verzorgd door Palestinian Media Watch):

‘We vieren de geboorte van Jezus, een Palestijnse boodschapper van liefde, gerechtigheid en vrede’. – Palestijnse leider Machmoud Abbas, zoals geciteerd door het persbureau Wafa op 22 december.

‘Kerstfeest is ook een Palestijnse feestdag, omdat Jezus – vrede zij met hem – een Palestijn was. Hij werd geboren in Palestina; leefde daar en werd [als profeet] naar Palestina gestuurd. Daarom heeft Kerstfeest een speciale Palestijnse smaak.’ – Machmoud Al-Habbash, de Opperste Shariarechter van de Palestijnse Autoriteit, Al-Hayat Al-Jadida, 22 december.

‘Wij staan hier, moslims en christenen, op het Yasser Arafat plein [vernoemd naar] het symbool van onze zaak, om Kerstfeest te vieren. Zo zullen we ook eensgezind de overwinning vieren, hoe ver weg dat ook kan zijn. Vrolijk Kerstfeest, laten we feestvieren en vrolijk zijn; Jezus de Messias is Palestijns, en wij zijn Palestijnen en we blijven ons hoofd opheffen.’ – De gouverneur van Ramallah Laila Ghannam, Palestijnse Autoriteit TV, 7 december.

Saeb Erekat, de Palestijnse hoofdonderhandelaar, die berucht is geworden voor zijn bizarre herzieningen van de geschiedenis, verklaarde tijdens het ontsteken van de kerstboomverlichting in zijn woonplaats Jericho, dat Jezus ‘de eerste martelaar, de eerste Palestijn’ was.

Helaas zijn het niet alleen extremisten en randfiguren die deze historische misvatting promoten, maar het zijn juist de leiders; de meeste Palestijnen kijken naar hun voorbeeld en volgen dit na. Daarom is het geloof dat Jezus een Palestijn was, net als het geloof dat de Joden geen geschiedenis hebben in deze regio, als waarheid aanvaard door veel lokale Arabieren.

Israel Today staf.