CNN presentator sleept Israël bij debat over schietpartij

Na de gruwelijke massamoord in het hoofdkantoor van een satirisch weekblad in Parijs probeert een CNN presentator de islam vrij te pleiten van deze wreedheden, en verweet iemand die hem op de feiten wees, ‘hasbara’, oftewel propagandist van Israël te zijn.

De ervaren CNN presentator en internationale correspondent Jim Clancy steunde het idee, dat de islamitische daders van deze en al dergelijke wreedheden extremisten zijn, en daarom niet representatief voor de normale islamitische gevoelens of de islamitische leer.

‘De cartoons [gepubliceerd door het tijdschrift Charlie Hebdo] bespotten NOOIT de Profeet. Ze bespotten hoe de lafaards probeerden zijn woord te verdraaien’, plaatste CNN’s Jim Clancy op zijn Twitter-account.

Het is net zo’n argument als de meeste westerse leiders gebruiken die nog steeds volhouden dat de islam een ‘religie van de vrede’ is, en daarbij moslimterroristen afschilderen als randfiguren die zijn losgeraakt van de wil en de richting van hun eigen religie.

Toen een van Clancy’s volgers op Twitter erop wees dat Charlie Hebdo in feite Mohammed direct had bespot in de ogen van de meeste moslims, beschuldigde de journalist de man, die een Joodse naam draagt, met het Hebreeuwse woord ‘hasbara’ ervan een Israëlische propaganda-agent te zijn.

Toen meerdere volgens zich erover verbaasden waarom Clancy zo nodig Israël bij de discussie moest betrekken, beschuldigde hij hen er eveneens van, voor de Joodse Staat te werken. (zie Arutz Sheva voor een verslag over de bizarre discussie).

Clancy’s tirade werd beschreven als ‘losgeslagen’ en ‘buitengewoon onverstandig’ voor een man in zijn positie. Het bewijst alweer het buitensporige anti-Israëlische vooroordeel dat veel reguliere internationale journalisten en hun berichtgeving kenmerkt.

Israel Today staf.