Israël bereidt zich voor op koudegolf met sneeuwval

Een zwaar wolkenfront nadert Israël en zal dinsdag in grote delen van het land voor hevige sneeuwval zorgen. Na de sneeuwstorm in Jeruzalem en omgeving afgelopen jaar, maakt men zich nu zorgen en bereidt men zich voor op stroomuitval.

De burgers worden opgeroepen, vooral oudere mensen en kleine kinderen warm te houden, daar deze extra risico lopen op onderkoeling en bevriezing. Tegelijk moet de bevolking letten op medemensen die dakloos of arm zijn. Afgelopen jaar stierven mensen die hun huis niet meer warm konden houden.

De ziekenhuizen zijn reeds voorbereid op een toestroom van patiënten. Afgelopen jaar kwamen er vooral veel met verwondingen doordat ze waren uitgegleden. Verder zijn er reddingsteams georganiseerd die over verschillende regio’s zijn verspreid. Veel gemeenten hebben tractoren, graafmachines, generatoren, gereedschappen, sneeuwkettingen en sneeuwschuivers klaargezet.

Men laat zich in Israël dus niet nog eens door de sneeuwstorm verrassen, zoals vorig jaar. Ondanks de gevaren zijn er velen, vooral kinderen, die blij zijn met de sneeuwval.

NAI.