Netanyahu in Parijs: Franse Joden welkom in Israël

Zeker anderhalf miljoen mensen liepen zondag in Parijs mee in de mars tegen terrorisme. Namens Nederland waren premier Mark Rutte en minister Ivo Opstelten aanwezig. Ook de Israëlische premier Netanyahu liep mee.

In de Grote Synagoge in Parijs was een herdenking voor de slachtoffers van de aanval op de Joodse supermarkt. Daar sprak Netanyahu de gelovigen toe.
‘Elke Joodse man of vrouw die wil emigreren naar Israél wordt met open armen ontvangen en begroet met al onze warmte.’

De oproep van Netanyahu wordt in Israël met enthousiasme begroet.
Betsalel (21), een in Frankrijk geboren Israëli:‘Ik denk dat elke Franse Jood emigratie naar Israël moet overwegen. Ik hoop dat iedereen nu wakker wordt en ik hoop ook dat de veiligheidstroepen in Frankrijk nu wakker worden en misschien beter opletten en de situatie proberen te verbeteren en te voorkomen dat deze gebeurtenissen zich herhalen. 

Marlene Yarhi, eveneens een in Frankrijk geboren Israëli, zei ‘Het is heel moeilijk in Frankrijk tegenwoordig. We denken dat Netanyahu gelijk heeft als hij zegt dat alle Joden over de hele wereld en met name in Frankrijk naar Israël zouden moeten komen.’

Bekijk de video op de werbsite van NPO Spirit24 of hieronder:

NPO Spirit 24, NCRV.