Palestijnen vallen Canadese minister Blair aan (video)

Een Palestijnse menigte gooide eieren en schoenen naar het voertuig van bezoekende de Canadese minister van Buitenlandse Zaken John Baird toen hij zondag in Ramallah aankwam voor vergaderingen.

Palestijnse media meldden, dat tientallen zwaar bewapende Palestijnse politieagenten niets deden om de aanval te stoppen, maar wel voorkwamen dat de relschoppers het diplomatieke konvooi bereikten.

Palestijnen, waaronder een aantal activisten van president Machmoud Abbas’ eigen Fatach-partij, vertelden Baird onomwonden dat hij ‘niet welkom is in Palestina.’

In de afgelopen jaren is Baird de voorman geweest van een Canadese regering die ondubbelzinnig en ongegeneerd Israël steunt in zijn voortdurende strijd tegen de islamitische terreur en wereldwijde antisemitische sentimenten.

Afgelopen zomer spraken minister Baird en zijn baas, de Canadese premier Stephen Harper, zich duidelijk uit over de Gaza-oorlog, en eisten dat de internationale gemeenschap de schuld legt waar die echt behoort.

Een paar maanden later, tijdens een reeks dodelijke terroristische steekpartijen, sprak Baird degenen tegen die beweerden dat dit geweld het bewijs vormde van de noodzaak voor een Palestijnse Staat, door nogmaals de schuld bij de schuldigen te leggen .

Hoewel Baird signaleerde dat hij en zijn Palestijnse gastheren het bepaald niet eens waren, karakteriseerde hij de vergadering in Ramallah als ‘hartelijk en constructief.’

Israel Today staf, Palmedia (video)