Terreuraanval in autobus Tel Aviv, twaalf gewonden

Een Palestijn heeft woensdagochtend vroeg met een mes ingestoken op de chauffeur en de passagiers van een autobus in Tel Aviv.

Volgens voorlopige gegeven zijn tenminste zeventien mensen gewond geraakt, twaalf ervan met steekwonden, waarvan sommigen ernstig. Drie slachtoffers zijn in levensgevaar, vier anderen liepen zware steekwonden op. Een groot aantal reddingswerkers verzorgde de gewonden. Ze werden naar diverse ziekenhuizen in Tel Aviv gebracht.

De aanvaller had eerst de chauffeur aangevallen en met hem gevochten, waardoor de bus begon te slingeren. Hij liep een steekwond op in de lever en is een van de zwaar gewonden. Daarna had de dader, een 23-jarige Palestijn uit Tulkarem, meer passagiers gestoken met een groot mes.

Agenten in een voertuig van de Gevangenisdienst, dat achter de bus reed, merkten bij een druk kruispunt dat de bus onregelmatig ging rijden en volgden deze op de voet. Toen zij zagen dat de terrorist uit de bus sprong en probeerde om de plaats te ontvluchten, reageerde een van hen snel door de terrorist in zijn been te schieten. De aanvaller werd gevangen genomen door de politie en ter plaatse ondervraagd.

De betreffende buslijn 40 wordt door veel defensiemedewerkers gebruikt op weg naar het hoofdkwartier van de Israëlische strijdkrachten.

Met een mobiele telefoon werd een opname gemaakt van de eerste hulp aan enkele gewonden:

Deze video van een bewakingscamera laat zien, dat de aanvaller bij zijn vlucht een willekeurige voorbijganger van achteren neersteekt.

Tommy Müller, Israel Today staf.