Iran: ons doel blijft volledige vernietiging van Israël

x

Een belangrijke Iraanse generaal herhaalde vorige week, dat een van de belangrijkste militaire doelen van de Islamitische Republiek de ‘volledige vernietiging’ van de Joodse Staat Israël blijft, volgens de Iraanse staatszender PressTV.

Iraanse troepen ‘zullen de steun voor de islamitische combattanten en strijders in de regio voortzetten en verdiepen, tot de volledige verwijdering van deze belichaming van het kwaad uit de geopolitiek van de regio’, zei het hoofd van Irans Islamitische Revolutie Garde, Maj-Gen. Mohammad Ali Jafari (foto), verwijzend naar Israël.

Jafari reageerde op de aanslag vorige week op een andere Iraanse generaal, Mohammad Ali Allahdadi, die werd gedood toen Israël de regionale Hezbollah bevelhebber Jihad Mughniyeh beschoot, nabij de grens van de Golanhoogten.
Iran heeft lang Hezbollah’s terrorisme tegen Israël gesteund, gefaciliteerd en geleid.

De opmerkingen van Jafari komen ook enkele dagen voordat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een controversieel bezoek zal brengen aan het Amerikaanse Congres in een poging om Washington te overtuigen om strengere sancties op te leggen aan Iran. Israël blijft ervan overtuigd dat Iran streeft naar kernwapens, en dat die wapens zouden worden gericht op de Joodse Staat.

Israel Today staf.