Israël getroffen door extreme hittegolf

Momenteel lijden de Israëli’s onder de eerste extreme hittegolf van het seizoen. Zondag stegen de temperaturen al sterk, en maandag worden in heel Israël temperaturen van ongeveer 40 graden Celsius verwacht. Waarmee Israël is getroffen door de eerste hittegolf van het seizoen.

De lucht wordt de komende dagen verzengend heet. Zo zijn de verwachte temperaturen op deze maandag voor Jeruzalem 35 graden, voor Tel Aviv 37 graden en voor Be’er Sheva en Eilat in het zuiden 42 graden Celsius.

Uit voorzorg heeft de brandweer- en reddingsdienst het aansteken van kampvuren verboden. Bij overtreding van het verbod dreigt strafrechtelijke vervolging.

De Israëlische ambulancedienst Magen David Adom heeft bovendien het publiek geadviseerd, voldoende water te drinken en activiteiten buiten en in de directe zon te vermijden. ‘Ons team is voorbereid op mogelijke inzetten. Vooral kleine kinderen en senioren hebben prioriteit’, zei de leider van Magen David Adom, Eli Bin.

Hoewel vanaf vrijdag frisser weer wordt verwacht, wordt voor volgende week verwacht dat opnieuw een hittegolf Israël zal treffen.