Israël legt beslag op ISIS-ringen bestemd voor ‘Palestina’

Agenten van de Israëlische douane hebben eerder deze maand 120 ringen met ISIS-leuzen ontdekt, die bestemd waren voor een sieradenwinkel in Ramallah, de feitelijke hoofdstad van de Palestijnse Autoriteit.

Evenals alle pakketten, die via de luchthaven Ben Goerion worden doorgestuurd naar de Palestijnse Autoriteit, onderging dit specifieke pakket van een verkoper in Turkije strenge veiligheidscontroles.

In de loop van deze controles ontdekte een Israëlische douanier, die goed thuis is in het Arabisch, de nu beroemde ISIS leuzen, en hij informeerde onmiddellijk zijn superieuren. Hoewel het ringen zijn, beschouwt de douane deze toch als ophitsing. De Israëlische douane zal de handelswaar vernietigen, tenzij de Palestijnse koper er met succes tegen in beroep gaat.

Maar dat neemt de zorgen niet weg over het feit dat er in de door de Palestijnse Autoriteit bestuurde gebieden blijkbaar een markt is voor goederen die de ISIS-ideologie bevorderen.

‘De gedachte dat er mensen zijn die zich verbinden aan een moorddadige agenda zoals ISIS, is gewoon schokkend’, vertelde een douanier aan de Israëlische nieuwssite Ynet. ‘Een groot aantal ringen betekent dat er kopers zijn. Het is angstwekkend en schokkend om te weten dat er in de gebieden van de Palestijnse Autoriteit personen zijn die deze moorddadige organisatie steunen’.