Palestijnen eren terroristen

De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft drie terroristen geëerd die in het jaar 2000 twee Israëlische reservisten hebben vermoord. 

Volgens berichten op de website Palestinian Media Watchbezocht PA-lid en leider van de PLO-commissie voor gevangenenzaken Issa Karake onlangs de familie van drie terroristen.

Hij overhandigde de families „gedenkplaten” en verklaarde dat de Palestijnen „een onvervreemdbaar recht op verzet en strijd” zouden hebben. De moordenaars noemde hij „helden”.

Het ging om de families van Muhammed Hashem Nawarah, Jawad Abu Qara en Habes Bayyoud. Nawarah (31) werd destijds veroordeeld tot levenslang, Bayyoud (42) tot tweemaal levenslang en Qara (42) tot 25 jaar gevangenis. Dit is niet het eerste voorbeeld waar de PA de familie van veroordeelde moordenaars ondersteunt en onderscheidt.

In oktober 2000 had Palestijns gepeupel de Israëlische reservisten Vadim Nurzhitz en Yossi Avrahami wreed vermoord en hun lichamen verminkt, nadat ze per abuis in Ramallah terecht kwamen. De foto van een Palestijn die zijn met bloed van de slachtoffers besmeurde handen uit een raam steekt om ze aan de jubelende massa te tonen, ging destijds de media rond.