Alarmtoestand in noorden bij Syrische Golanhoogten

Zware gevechten op de Syrische Golanhoogten. Sirenes loeien in de Israëlische Golanhoogten. Woensdag rond het middaguur klonken in de volgende plaatsen in het noorden de sirenes: Ortal, Alonei Bazan, Merom Golan, A Sivan en Keschet.Dinsdag heeft het Israëlische leger bepaalde gebieden op de Golanhoogten voor Israëlische burgers gedeeltelijk gesloten. In de omgeving van de Syrische stad Kuneitra vechten rebellen tegen het Syrische leger. Kuneitra, gelegen op slechts 1000 meter ten oosten van de Israëlische Golangrens, ligt volgens bronnen bij het Israëlische leger sinds woensdagochtend vroeg onder zware mortier- en raketbeschietingen.

Maar ook andere dorpen in Syrië worden beschoten, wat het Israëlische leger nauwlettend in het oog houdt (zie foto). Tussendoor treffen afzwaaiers de Israëlische kant. In het noorden werden al enkele Israëlische reservisten, die de Arabische taal beheersen, opgeroepen.

In het zuidelijke deel van de Syrische Golanhoogten leven een half miljoen Syrische Druzen, die niet precies weten wie hen in geval van nood zal helpen. In Israël wordt steeds meer gezegd, dat Israël de grenzen moet openen wanneer de Druzen moeten vluchten voor de ISIS-jihadisten.