Google CEO prijst Israëls cultuur van innovatie

Google CEO Eric Schmidt was vorige week in Israël, en had alleen maar uitbundige lof voor de cultuur van innovatie en ondernemerschap in de Joodse Staat.

‘Israël is booming in termen van ondernemerschap, omdat jullie een cultuur hebben om gezag te tarten en om alles in twijfel te trekken,’ zei Schmidt zondag tegen studenten aan het Weizmann Instituut. De Israëli’s zijn zo succesvol omdat ‘jullie niet volgens de regels werken’.

En van dat succes profiteert niet alleen Israël, maar de hele wereld. ‘De invloed van de Israëli’s op wetenschap en technologie is zo immens groot, daarom ben ik hier en investeer ik hier, zei het hoofd van een van de grootste technologiebedrijven ter wereld.

Dinsdag had Schmidt een ontmoeting met premier Benjamin Netanyahu in Jeruzalem (foto). Hoewel het eigenlijk overbodig was, herinnerde Netanyahu Schmidt aan het Israëlische leiderschap in de cyberindustrie, en herhaalde zijn inzet voor de versterking van de groei van wat de ‘Start-Up Nation’ wordt genoemd. Van zijn kant bevestigde Schmidt Google’s verbintenis om te investeren in Israël.