Video: Mijn schoen is weg! Mossad stal hem!

De zionisten krijgen van alles de schuld, van de instabiliteit in het Midden-Oosten tot de opwarming van de aarde en de instorting van de financiële markten. Maar misschien is hun snoodste misdaad tot op heden de diefstal van een enkele schoen van een van hun luidruchtigste tegenstanders.
Foto: de Israëlische premier Benjamin Netanyahu waarschuwt de wereld wat er zal gebeuren met iedereen die zich tegen het zionisme verzet.

Tenminste, als je deze man op zijn woord wilt geloven: Asghar Bukhari, mede-oprichter van het Muslim Public Affairs Committee UK en een zeer uitgesproken en vijandige criticus van de Joodse Staat. In een Facebook-bericht dat het belachelijke karakter van de wereldwijde anti-Israël beweging belichaamt, beweerde Bukhari dat eerder deze week iemand inbrak in zijn huis, terwijl hij sliep en één enkele schoen heeft gestolen.

Bukhari is ervan overtuigd, dat verdwijning van zijn schoen een daad van psychologische oorlogsvoering door de zionisten was, en schrijft verder: ‘Denk er eens over na, het enige dat ze meenamen was één schoen – ze lieten een schoen achter om me te laten weten dat er iemand was geweest. (…) Natuurlijk kan ik iets bewijzen, en dat is een deel van de intimidatie.’

En hij was helemaal serieus, en veroorzaakte een hilarische reactie in de sociale media onder de hashtag #MossadStoleMyShoe.
Een poster waarschuwt dat, hoewel Cinderella (Assepoester) het eerste slachtoffer van de Mossad was geweest, ze duidelijk niet het laatste slachtoffer was geweest. Een Israëlische ambassadeur schreef dat hij Bukhari’s schoen heeft, en dat de twee nodig met elkaar moeten praten. Iemand zette zelfs een Twitter-account op voor Asghar’s Schoen.

Door dat alles heen hield Bukhari vast aan zijn standpunt, ervan overtuigd dat al de grappenmakerij weer een samenzwering was om zijn legitieme beschuldiging van diefstal, en zijn bezorgdheid, het doelwit van zo’n gevaarlijke organisatie te zijn, tot zwijgen te brengen. Hij schreef: ‘Het is grappig dat de zionisten nu wanhopig proberen om hun spel van intimidatie op mijn Twitter-feed te verbergen.’

En toen veranderde alles van grappig in gewoon verdrietig, toen Bukhari deze YouTube tirade van 15 minuten postte, waarin hij zichzelf en zijn belachelijke beweringen verdedigt.