Dit is het einde van het Palestijnse volk

Gisteren hebben twee Palestijnse jongens van 11 en 13 jaar bij het spoorwegstation een 37-jarige Israëlische man neergestoken en getracht hem te doden. En ik vraag me af: ‘Wat voor soort maatschappij juicht, wanneer een jochie van 11 jaar iemand neersteekt? Hoe kan ik Palestijnen begrijpen die toestaan dat hun kinderen Joden doden, of hen daar zelfs opdracht toe geven?’

Uiteraard is dit niet echt nieuw. Reeds tientallen jaren sturen de Palestijnen zelfmoordterroristen, met messen zwaaiende vrouwen, botsende auto’s en tractoren op groepen onschuldige omstanders af, en noemen ze zichzelf ‘martelaren’. De voortdurende aansporingen tot jihad, martelaarschap en het verheerlijken van Jodenmoordenaars, waarbij de pers erop afspringt om van bloed druipende scenes te illustreren, waaronder ook kindsoldaten, kinderen die geweren dragen, foto’s van strijders die raketten lanceren gericht op Israëlische burgers en kinderen, zijn welbekend.

Nu rennen hun kinderen met messen door de straten, in de hoop dat ze iemand kunnen doden. Voor zover ik weet, vormen de Palestijnen de enige groep waarvan iedereen weet dat ze ‘eer’ menen te kunnen behalen wanneer hun kinderen onschuldige mensen doden. Ik ken geen andere cultuur die zijn kinderen leert zich op te offeren om wraak te nemen op onschuldige mensen.

Toch hoor ik mensen zeggen: ‘We begrijpen de wrok van de Palestijnen niet. Als we naar hen zouden luisteren en het leven voor hun beter zouden maken, zou er minder terreur op de wereld zijn.’

Wrok? Maar welke wrok rechtvaardigt dat men kinderen stimuleert onschuldige mensen te doden? Ze klagen over Israëls controlepunten, terwijl hun Arabische broeders en zusters in Syrië, Irak en overal in het Midden-Oosten worden afgeslacht als schapen. Geen geklaag. Wij Joden houden ervan om te klagen. Maar ik vraag mij af: ‘Is er één ander volk, cultuur of godsdienst ter wereld, die zijn kinderen zich laat opofferen, teneinde een of andere onbekende omstander te doden?

En toch, te midden van alle opgeklopte media en de angst heb ik nooit één woord gehoord van Palestijnse ouders die hun kinderen leren dat het verkeerd is om Joden aan te vallen. Ik heb nooit gehoord van leraren op Palestijnse scholen, dat ze de kinderen leren dat het slecht is om rond te rennen en mensen op straat neer te steken. Zelfs politici die erom bekend staan dat ze verbergen wat ze werkelijk denken, weigeren om Palestijnse kinderen te veroordelen die als moorddadige wilden rondrennen.

Als er ook maar iemand is die bezorgd is om de Palestijnen, laat die dan nu actie ondernemen en vastberaden en onvoorwaardelijk een einde maken aan deze schandalige toestanden. De beschaving is rondom ons aan het afbrokkelen en we kunnen het ons niet veroorloven om niet de confrontatie aan te gaan met deze door de Palestijnen gepropageerde sluwe rechtvaardiging van moorden. Zijn onze eigen waarden zo verbleekt dat we toch nog blind geworden zijn voor deze duidelijke manifestatie van het kwaad?

Deze zogenaamde ‘intifada’ is niet echt een strijd tegen Israël, wat een strijd is die ze nooit kunnen winnen. Wat we nu voor onze ogen zien, is een oorlog tegen de kinderen van de Palestijnen en het begin van het einde voor een toekomst voor het Palestijnse volk. Als de Palestijnen geen manier kunnen vinden om te voorkomen dat hun eigen kinderen zichzelf opofferen om Joden te doden, zijn zij verloren. Zij hebben de fundamentele principes van de heiligheid van het leven afgewezen, principes die nodig zijn om een geciviliseerde menselijke maatschappij veilig te stellen. En wanneer niet onmiddellijk het hoofd wordt geboden aan deze val, zal hij resulteren in een volledige ontaarding en verwoesting van wat bekend is als het Palestijnse volk.

Ik zou hieraan willen toevoegen dat een ieder die op welke manier dan ook deze huidige slechtheid steunt, vergoelijkt of rechtvaardigt, medeschuldig is aan het resultaat.