Liever in de Israëlische hel dan in het Palestijnse paradijs

We moeten de waarheid onder ogen zien. De Palestijnse leiders in Ramalla (Fatach) en in Gaza (Hamas) hebben geen belang bij vrede met Israël. Arabist en Midden-Oostenexpert Dr. Reuven Berko schreef: ‘Machmoud Abbas speelt met vuur. Hij geeft Israël de schuld van de huidige golf van Palestijnse terreur, volgens hem is die het gevolg van de door Israël gecreëerde politieke impasse.’

Berko stelt dat de waarheid volledig haaks staat op Abbas’ beweringen. ‘De Palestijnse leider verwacht dat Israël door de aanslagen meer en meer onder internationale druk zal worden gezet om het Palestijnse probleem op te lossen. Maar er spelen veel belangrijkere zaken die de aandacht van de wereld opeisen, en dat zit Abbas niet lekker.
Door de totale chaos in het Midden-Oosten, de miljoenen vluchtelingen uit islamitische landen, die nu Europa binnenstromen en de toenemende terreurdreiging in het Westen, haalt de Palestijnse zaak niet meer de voorpagina’s van het nieuws. Om daar verandering in te brengen, blazen Fatach en Hamas het Palestijnse probleem weer nieuw leven in door middel van terreur tegen Joden. Dat is immers het bloed dat door hun aderen stroomt.’

Een andere Midden-Oostendeskundige, Dr. Guy Bechor, bevestigt de constatering van Berko. Hij citeert diverse Arabische kranten die hun mening geven over de Palestijnen: ‘De rest van de wereld toont sowieso geen interesse in het Palestijnse volk, zeker de Arabische landen niet.’ ‘Het Midden-Oosten staat in brand, wie heeft er nu tijd voor die verwende Soennitische Palestijnen? De Palestijnen op de Westbank hebben een beter leven dan alle andere moslims in de regio en worden om die reden in het Arabisch “melk-Arabieren” (Arab-a-Sibda) genoemd. Ondanks dat bijten zij in de hand die hen voedt.’

Volgens Bechor komen steeds meer Europeanen tot het inzicht dat, wat zich momenteel in Israël voordoet, op zekere dag in Europa ook zal plaatsvinden met de miljoenen moslims die zich daar nu vestigen. Hij las in een Arabische krant: ‘Gisteren mengde Europa zich in het Midden-Oosten, vandaag mengt het Midden-Oosten zich in Europa.’

Op de Israëlische televisiezender Reshet Beit, kwamen enkele Palestijnen aan het woord, die tegen de jongste terreur- en geweldsuitbarsting zijn. Zij zeiden voor de camera: ‘Wij willen liever in een Israëlische hel leven, dan in een Palestijns paradijs.’ Een ander vulde het aan met: ‘De Israëlische hel is in vergelijking met de Arabische hel een paradijs.’

De burgemeester van Nazaret, de Arabier Ali Salam (links op de foto), houdt de Arabische leiders verantwoordelijk voor de huidige strijd tussen Joden en Arabieren. Dit in tegenstelling tot de Arabische volksvertegenwoordigers in de Knesset (het Israëlische parlement). De laatsten houden in Nazaret regelmatig partijbijeenkomsten waarbij ze de bevolking opruien tegen Israël. ‘Ik heb schoon genoeg van deze Knessetleden’, zegt de burgemeester. ‘Ze zouden zich moeten bekommeren om het welzijn van hun kiezers. Ik heb ze nu geboden om uit Nazaret weg te blijven.’ De burgervader liet het niet bij woorden. Hij onderbrak een TV-uitzending van Knessetlid Ayman Oden, en gebood hem zijn mond te houden en Nazaret onmiddellijk te verlaten.

Liegen omwille van Jeruzalem
De beste manier om Palestijnen aan te zetten tot geweld, is het verspreiden van leugens. Bijvoorbeeld de leugen dat het voortbestaan van de Al-Aksa moskee gevaar loopt. Op de Palestijnse en Arabische televisie en sociale media wordt de Palestijnse bevolking opgehitst met berichten over Israëlische plannen om op de plaats van de Al-Aksa moskee een tempel te bouwen.
Benjamin Netanyahu benadrukte herhaaldelijk dat zijn regering de status quo in Jeruzalem niet zal aantasten.