Reeks aanvallen met vuurwapens, mes en auto

Vrijdag was er een reeks aanvallen van Palestijnen op Israëli’s, vooral in de omgeving van Hebron in Judea, en in Sha’ar Binyamin, ten noorden van Jeruzalem.

De plaats van de aanval voor de Rami Levy supermarkt. Foto: Magen David Adom.

Bij Hebron probeerde een 72-jarige Palestijnse vrouw een Israëlische militair omver te rijden. Toen de soldaten zagen, dat de auto op hen af reed, openden ze het vuur en verwondden de chauffeur dodelijk. Bij de veiligheidstroepen raakte niemand gewond.

Voor een Rami Levy supermarkt in Sha’ar Binyamin stak een Palestijn met een mes in op een Israëli. Het slachtoffer, begin 40, kreeg zware steekwonden in het bovenlichaam. De terrorist is gevlucht; er wordt momenteel op grote schaal naar hem gezocht.

De aanval met een mes voor de Rami Levy supermarkt was al het tweede incident van dit soort binnen enkele weken. De supermarktketen is populair bij Israëli’s en Palestijnen, en het personeel bestaat uit Joden en moslims. Na de reeks van terreuraanvallen heeft de supermarktketen alle messen uit de verkoop gehaald.

Vrijdagochtend hebben Palestijnen nabij Hebron brandbommen naar auto’s gegooid. De Joodse inzittenden bleven ongedeerd, maar de auto’s werden beschadigd. In dit gebied werden ook molotov-cocktails en een pijpbom naar stellingen van Israëlische soldaten gegooid, die volgens informatie van het leger ongedeerd bleven.

Vrijdagmiddag raakten twee Israëlische tieners van 16 en 18 jaar oud bij het Graf van de Aartsvaders in Hebron gewond door geweervuur. De 16-jarige is in kritieke toestand. Een groot contingent van het leger is op zoek naar de schutter, vermoedelijk een Palestijn uit een naburige Arabische wijk.

Vrijdagavond werd in de buurt van Hebron een 19-jarige Israëli zwaargewond, toen hij in zijn bovenlichaam werd geschoten. Naar de dader wordt gezocht.