Zes Israëli’s gewond bij drie terreuraanslagen

De reeks terreuraanvallen tegen Israëli’s gaat onverminderd door. Zondag raakten binnen enkele uren zes Israëli’s gewond bij een drietal aanslagen op de Westbank, en ook maandag zwaaide een Palestijnse vrouw vervaarlijk met een mes..

Minister van Defensie Moshe Ya’alon bezocht in het ziekenhuis de Israëlische soldaat Tahal Sofer, die bij de terreuraanslag van zondag gewond was geraakt. Foto: Ariel Hermoni (Ministerie van Defensie)

Zondagochtend reed een 22-jarige Palestijn met zijn auto op de Tapuach-kruising in op een groep Israëlische voorbijgangers en heeft daarbij vier personen verwond. Twee van hen liepen zware verwondingen op, één vrouw raakte middelzwaar gewond. De vierde persoon was een zwangere vrouw, die er met lichte verwondingen vanaf kwam.
De terrorist werd doodgeschoten door twee grenspolitieagenten die in de buurt van de kruising gestationeerd waren. De wagen van de Palestijn ramde vervolgens een betonnen versperring. De dader komt volgen de politie uit Ramallah.

Nog geen twee uur later raakte bij de toegang tot de nederzetting Beitar Illit nog een Israëli gewond door een steekpartij. De aanvalster, die na een gesprek met een bewaker plotseling een mes trok, werd door hem neergeschoten (Zie ook de video van vandaag).

Nog eens twee uur later werd een 48-jarige man in Nabi Ilyas neergestoken en raakte zwaargewond. De stad ligt in de buurt van een druk bereden straat, waar veel Joden boodschappen doen. Bij de eerste ondervraging gaf het slachtoffer aan, dat hij daar was gestopt om boodschappen te doen. Daar zou hij door twee terroristen zijn aangevallen.

Vanochtend werd een Palestijnse vrouw doodgeschoten, die met een mes in de hand op een controlepost bij Alfei Menashe afstormde en zich niet door waarschuwingsschoten liet stoppen. Bij haar werd een brief gevonden volgens welke zij er rekening mee hield dat zij gedood zou worden.

De 19 jarige grenspolitieagent Benjamin Ya’akovich, die bij Hebron met opzet door Palestijnen werd overreden, is zondag aan zijn verwondingen overleden. Zijn ouders besloten zijn organen ter beschikking te stellen om zo andere mensen te helpen.

Raketbeschieting
De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht van zaterdag op zondag doelen in de Gazastrook aangevallen, nadat daar een raket op Israël was afgevuurd. Door de aanval waren de waarschuwingssirenes in het grensgebied afgegaan. De raket sloeg echter in onbewoond gebied in. Ook bij de Israëlische vergeldingsaanval op installaties van Hamas in de zuidelijke Gazastrook raakte niemand gewond.