Bloed van christenen wordt vergoten en u boycot Israël

In het Midden-Oosten is er slechts één land, slechts één, waar christenen in veiligheid leven – Israël’ Dit zei Gabriel Naddaf (midden op de foto), woordvoerder voor de Grieks-Orthodoxe Patriarch van Jeruzalem en geestelijk leider van de in Nazareth gevestigde beweging, die jonge, Arabisch-sprekende christenen aanmoedigt om in het Israëlische leger te dienen.

Naddaf stond voor het Europese Parlement in een spoedzitting over de recent opgelegde beperkingen aan Israëlische producten op de Europese markt. In zijn toespraak zei pater Naddaf dat de beslissing om uitsluitend Israëlische producten te labelen, racistisch en antisemitisch is, of het nu openlijk of stiekem gebeurt. ‘Dit is antisemitisme op zijn ergst,’ riep Naddaf

Hij wees erop, dat het eruit pikken van Israëlische producten alleinwoners van Israël raakt, Arabieren zowel als Joden. Maar bovenal zal het de Palestijnen schaden, daar tienduizenden Palestijnse gezinnen hun levensonderhoud verdienen in juist die fabrieken die nu door de Europeanen worden geboycot.

‘Israëlische producten eruit pikken is verraad aan de feitelijke kern van het Europese christelijke erfgoed, en het is het zoveelste teken van het verzwakken van de christelijke waarden in Europa,’ aldus Naddaf tot de parlementariërs.

De priester vervolgde: ‘Terwijl Europa druk bezig is Israëlische producten te labelen. worden de landen in het gehele Midden-Oosten en Afrika dagelijks doordrenkt met het bloed van christenen. In het Midden-Oosten is er slechts één land, inderdaad één, waar christenen in veiligheid leven, waar zij kunnen gedijen, en waar zij vrijheid van godsdienst genieten. Hier kunnen christenen hun religieuze tradities praktiseren, kunnen zij in het parlement worden gekozen, en hebben zij volledige democratische rechten. Het is het enige land in het Midden-Oosten waar de christelijke bevolking groeit en kan gedijen.’

‘Dat is de Joodse natie, het volk Israël – en wij, de christenen, moeten hen beschermen, en de vrijheid beschermen die wij christenen in Israël hebben. Wij christenen behoren dit heilige land, dat de bron is van het christelijk geloof, te beschermen.’

Tot slot stelde Naddaf, dat hij zal blijven strijden tegen elke poging om Israël op welke wijze dan ook schade te berokkenen. Hij beloofde ook te zullen blijven strijden tegen elke poging om de Israëlische economie te schaden of de betrekkingen tussen christenen en Joden in Israël te verzuren.

Pater Naddaf steunt de volledige integratie van Arabisch sprekende christenen in alle Israëlische instellingen, waaronder de militaire dienst. Daardoor is hij bedreigd door andere Israëlische Arabieren, waaronder zelfs politici. Zijn jongste zoon, Jubran, werd in december 2013 fysiek aangevallen wegens de activiteiten van zijn vader.
Anderzijds kreeg Naddaf steun van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, het Israëlische ministerie van Defensie, Knessetleden en andere Israëlische bestuurders.