Twee gewonden door steekpartij bij Hebron

Bij veel aanvallen tijdens de huidige golf van terreur is Hebron betrokken, de stad waar de aartsvaders zijn begraven en die voor Joden en moslims heilig is. Veel van de aanvallers komen uit Hebron of de omgeving van deze stad.

Ook vandaag werden nabij Bet Hadassah, in de buurt van Hebron, twee Israëli’s aangevallen. Beiden zijn in de 20 en waren nog volledig bij bewustzijn toen de ambulances arriveerden, en werden meteen naar het Sha’are Zedek ziekenhuis in Jeruzalem vervoerd. De eerste was licht gewond aan zijn been; de tweede, een militair, werd voor de ingang van de Grot van de Aartsvaders in het bovenlichaam gestoken en is in levensgevaar.

De terrorist, Abd al-Rahman Maswada, werd onmiddellijk na de steekpartij neergeschoten door Israëlische soldaten en overleed. Diens neef Ihab Maswada voerde enkele dagen geleden een terreuraanval uit in Hebron.