Arabisch terreurslachtoffer laat elf kinderen achter

‘Toen men ons meedeelde, dat mijn broer vermoord was, was het ons duidelijk dat het om een terreuraanslag moet zijn gegaan,’ zei Rasi Sha’aban in de Israëlische media. Zijn broer, de Arabische taxichauffeur Amin Sha’aban, werd in Tel Aviv in zijn taxi doodgeschoten door de Arabisch-Israëlische terrorist Nassat Milchem.

Slechts een paar uur daarvoor had Milchem in de Dizengoffstraat in Tel Aviv twee jonge Israëli’s doodgeschoten en anderen verwond.
Rasi vertelde hoe moeilijk het voor zijn familie is. ‘Amin werkte de klok rond en hield van zijn familie. Hij laat elf kinderen en drie vrouwen achter. Bovendien had hij nog drie kinderen geadopteerd. Waarom moest die terrorist hem zijn leven afnemen?” aldus Rasi in het gesprek met Ynet.

Toen Achmed Milchem, een familielid van de nog steeds voortvluchtige terrorist, eveneens het woord kreeg, weigerde Rasi Sha’aban met hem te spreken. Achmed trachtte de getroffen familie Sha’aban zijn medeleven te betuigen en beloofde dat hij en andere familieleden uit het dorp Ara op condoleancebezoek naar Lod zouden willen komen. Verschillende familieleden van de terrorist hebben zich al openlijk voor de moord op de beide Joden en de moslim verontschuldigd. Ze benadrukten dat dit niet de juiste manier was en dat ze Nassat de moordaanslagen in Tel Aviv niet zullen vergeven.

De Israëlische politie en de Israëlische inlichtingendienst hebben tot nu toe geen idee hoe de terrorist in het hart van Tel Aviv en ook nog eens midden op de dag heeft kunnen onderduiken. Vandaag werd bekend gemaakt dat de terrorist er waarschijnlijk in geslaagd was naar de Palestijnse gebieden te ontkomen.
In de Palestijnse gebieden wordt Nassat inmiddels gevierd als held die zijn plicht als moslim heeft gedaan en zijn leven voor de Al-Aqsa moskee offerde. Nu zegt zelfs de Arabische familie Sha’aban uit Lod, dat deze moordaanslag niets te maken heeft met de waanzinnige hetze en de verdediging van de Al-Aqsa moskee.