Jacht op terrorist in Tel Aviv gaat door

De koortsachtige zoekacties naar de Arabisch-Israëlische terrorist Nashat Melhem, die afgelopen vrijdag twee mensen in een bar in Tel Aviv doodde en verschillende anderen verwondde, gaan hun vierde dag in.

Diezelfde vrijdag was ook in het noorden van Tel Aviv het dode lichaam van een taxichauffeur gevonden. De recherche gaat er inmiddels van uit dat de twee zaken met elkaar in verband staan.

Op de dag van de aanslag werd bij Ramat Gan het mobieltje van de terrorist gevonden. Men hoopt door het analyseren van zijn telefoon opheldering te krijgen over zijn verblijfplaats. Een studente had de telefoon ’s middags gevonden. Toen ze hem aanzette, ging de bel vaak over en sprak er iemand Arabisch tegen haar. Een van de bellers was de werkgever van Melhem, die een groentezaak in Ramat Aviv heeft.