Sony koopt Israëlisch bedrijf Altair Semiconductor

Vandaag is bekend gemaakt dat de Japanse elektronicagigant Sony het Israëlische bedrijf Altair Semiconductor aankoopt voor 212 miljoen dollar. Voor Sony Corporation, de derde grootste na Hitachi en Panasonic, is dit een van de eerste grote aankopen buiten Japan.

Altair Semiconductor is een ontwikkelaar van high-performance single-mode Long Term Evolution (LTE) chipsets. Het bedrijf produceert onder andere baseband-processors, RF zendontvangers en een reeks hardware producten. Altair is opgericht in 2005, telt nu 200 medewerkers op het hoofdkantoor en het researchcentrum in Israël ,en het bedrijf heeft kantoren in de VS, Japan, China, Taiwan en India.
Sony en Altair zijn overeengekomen dat het hoofdkwartier van Altair in Israël blijft, zodat de banen van de Israëlische werknemers behouden blijven.
In onderstaand reclamefilmpje laat Altair zien wat voor mooie dingen ze maken.

In de afgelopen jaren is de Israëlische cybermarkt uitgegroeid tot een ware schatkamer voor buitenlandse concerns. Vorig jaar wisselden Israëlische high-tech bedrijven voor een totaalbedrag van 1,2 miljard dollar van eigenaar, dat is 40 procent meer dan in 2014.
Bij de beroemdste verkopen van Israëlische bedrijven zijn Adallom, dat voor 320 miljoen dollar aan Microsoft werd verkocht, Watchdog, dat voor 150 miljoen dollar werd overgenomen door Blackberry, Lacoon, dat voor 100 miljoen dollar naar Checkpoint ging, en Secure Island, dat voor 77 miljoen dollar door Microsoft werd overgenomen.

Dus, zoals Israël zich in zijn beginjaren een naam maakte in de landbouw in de droge woestijnen, zo heeft Israël nu een goede reputatie opgebouwd met ideeën en creativiteit op het gebied van technologie en high-tech.