‘Ze weten precies waar ze moeten steken om te doden’

‘De terroristen weten precies waar ze met een mes op de mensen moeten insteken’, verklaarde de Israëlische arts Dr Ofer Marin uit het Jeruzalemse Sha’are Zedek ziekenhuis. ‘Ze doen dat, alsof ze ervoor een handleiding hebben gelezen. Ze steken niet zomaar willekeurig.’

Dr. Marin, hoofd van de trauma-afdeling, kwam in de afgelopen maanden veel aan het woord in de media. Veel van de aangevallen Israëli’s werden onder zijn supervisie behandeld. Hij sprak tijdens de Jeruzalemse vergadering van de ambulancedienst Magen David Adom over de vele steekpartijen.

 ‘Drie weken geleden hebben we een gewonde behandeld, die vier keer in zijn lichaam gestoken was. Eenmaal in de longen, eenmaal in de nieren, eenmaal in de hals en eenmaal in de borst,’ benadrukte dr. Marin. ‘Een andere gewonde werd met twee messteken in het hart naar het ziekenhuis vervoerd’.

‘Dat alles gebeurt herhaaldelijk, en we begrijpen, dat de aanvallers precies weten waar ze moeten steken in het lichaam. In een ander geval, vertelde Marin, werd een Israëli in het ziekenhuis opgenomen met een mes midden in de wervelkolom.

Dit bevestigt de eerdere berichten, dat in de Palestijnse sociale netwerken niet alleen wordt opgeroepen tot aanvallen, maar dat ook wordt geleerd hoe je Joden met messen aanvalt, en hoe je Joden met auto’s aanrijdt. Een handleiding of gids om te doden noemt men zoiets in Israël, en die is gemakkelijk te vinden op het internet.