Danny Danon: BDS net zo antisemitisch als de nazi’s

Danny Danon, de Israëlische ambassadeur bij de VN, heeft maandagavond tijdens een bijeenkomst van de Zionistische Wereldorganisatie in Jeruzalem over de strijd tegen de BDS-beweging toegelicht, dat de richtlijnen van de boycot-beweging een weerspiegeling zijn van de waarden van de nazi’s uit de jaren 1930 in Europa.

‘BDS is het moderne antisemitisme. We moeten er tegen optreden als tegen werkelijk antisemitisme,’ vervolgde Danon. ‘We mogen de BDS-beweging niet negeren. Die richt psychische schade aan bij de jonge generatie en probeert hen er diepgaand van te overtuigen, geen zaken te doen met Israël. Er wordt gesuggereerd dat Israël een tweede Zuid-Afrika is [met rassenscheiding]. In de VN bemerk ik dag-in dag-uit het antisemitisme, ook de BDS,’ zei Danon.

Over de VN merkte Danon op: ‘De cijfers liegen er niet om. In 2015 werden tijdens de Algemene Vergadering van de VN 22 beslissingen genomen tegen de Staat Israël, tegen slechts één tegen Iran en slechts één tegen Noord-Korea. En wat betreft de gruweldaden die in Syrië plaatsvinden – 250.000 doden, waaronder duizenden kinderen, en vier miljoen vluchtelingen – daarover werd niet één besluit genomen. In de Verenigde Naties wordt alleen over Israël gesproken.’