Arabier bijna vermoord door Jeruzalemse Arabieren

De terreur gaat door in Israël:
• Politieauto beschoten nabij Ariel in Samaria,
• Verkeersregelaar bij Jericho in de schouder gestoken,
• Twee soldaten gestoken in Har Bracha,
• Arabieren vermoordden bijna collega-Arabier.

Donderdagochtend werd een Israëlische politie-auto beschoten nabij het Rachelim kruispunt, te oosten van de stad Ariel in Samaria. Niemand werd gewond, maar er was wel materiële schade aan de auto. De politie en het leger zoeken naar de dader.

Een politieagent werd in de schouder gestoken, terwijl hij het verkeer regelde in de buurt van Al-Auja, tien kilometer ten noorden van Jericho. Een boom was op de belangrijkste snelweg, autoweg 90 gevallen en hinderde het verkeer. De aanvaller was een veertienjarig meisje uit Al Auja. Ze probeerde te vluchten, maar werd door de agent ingehaald en gearresteerd.

Twee terroristen staken woensdagavond in op twee soldaten in Har Bracha, in de buurt van Nabloes in Samaria, waardoor ze matig gewond raakten. De aanvallers ontvluchtten de plaats. De bewoners werd gevraagd hun huizen niet te verlaten, terwijl een grote troepenmacht naar deze aanvallers zockt in de omgeving van Nabloes.

Vorige week werd in de Jeruzalemse voorstad Beit Hanina, een Arabische wijk, een Israëlitische Arabier bijna gelyncht door een menigte jonge mannen die met messen en metalen staven zwaaiden.
Omdat hij Hebreeuws sprak op zijn mobiele telefoon dachten ze dat hij een Jood was, en bekogelden zijn auto met stenen. Toen men zich realiseerde dat hij een Arabier was, schreeuwden ze dat hij zich moest schamen voor zichzelf.

‘Ik dacht dat ze me echt zouden lynchen’, zei het slachtoffer, Abu Rachman, tegen de Israëlische nieuwssite Walla!. De man riep om hulp en werd snel en veilig door de politie uit Beit Hanina gehaald.

Deze gebeurtenissen tekenen de atmosfeer van krankzinnige haat, waarin Israël moet proberen om vrede te bereiken. Uit de feiten blijkt, dat zelfs indien er een document is ondertekend, er op straat geen echte vrede komt, totdat de mensen worden onderwezen in het samenleven; onderwijs dat deze jonge Arabieren duidelijk niet hebben gekregen.